sobota 18. februára 2017

Kurz varenia pre dvoch

Patríte k milovníkom varenia či pečenia? Potom vás nasledujúci článok určite zaujme. Pre začiatočníkov ale aj šikovných a skúsených kuchárov bol vytvorený kurz varenia, ktorý vás naučí rôzne tipy, triky a samozrejme vám dá aj návody, ako si pripraviť úžasné medzinárodné špeciality, no zároveň vám ponúka ochutnávku určitých krajín. A čo môže byť lepšie ako varenie? Predsa varenie vo dvojici. 


Cena zahŕňa
  • Kurz varenia: 3-4 hodiny
  • Šéfkuchár po celý čas k dispozícií
  • Ingrediencie
  • Požičanie kuchárskej zástery
  • Recepty
  • Fľaša kvalitného fancúzskeho vína za príplatok
  • Množstvo zliav
Miesto zážitku
Varenie si môžete vychutnať v centre Bratislavy
Sezóna
Certifikát je možné využiť kedykoľvek
Podmienky
Minimálny vek účastníka je 12 rokov
Čo si na kurz priniesť?
Na kurz si stačí zobrať seba s partnerom a samozrejme s dobrou náladou a chuťou naučiť sa niečo nové


Osobná skúsenosť
Pocity pred začatím
Mojim partnerom sa stala moja mamina, ktorá ma toho veľa naučila, a tak som sa rozhodla, že ju aj ja niečím poteším. Na kurz sme išli plné elánu, aj keď sme sa trocha báli ako sa dostaneme na vopred určené miesto, nakoľko sme boli odkázané na MHD a v Bratislave sa veľmi nevyznáme. Po vystúpení s autobusu sme okamžite zbadali veľký nápis, ktorý nás už zaviedol na vopred určené miesto.
Ide sa na to
Ešte predtým, ako sme začali piecť, rozdelili sme sa do 2 menších skupiniek, aby nám pečenie (my sme si zvolili kurz pečenia) išlo rýchlejšie a stihli sme spraviť 3 zákusky počas 3 hodín. K dispozícií sme mali šéfkuchárku, ktorá nás naučila pracovať s novými strojmi a samozrejme nám diktovala postup ako si vytvoriť koláč. Počas celého kurzu sa o nás zaujímala, sledovala čo robíme a samozrejme nám v prípade potreby pomohla. Veľmi sa mi páčilo, že nás naučila aj nejaké triky. Pre mňa veľkou novinkou bolo spracovanie vanilkového struku ako aj to, že si vanilkový cukor môžem vytvoriť aj doma. Po tomto zistení si už určite nebudem kupovať vanilkové cukre. Netrvalo dlho a prvý koláč sme mali hotový. Len čo sme prvý koláč vložili do rúry, čakal nás druhý recept, ktorý bol o čosi ťažší. Aj s ním sme sa však popasovali a za tým nasledoval tretí recept, tentokrát išlo o CupCake-y. Treba však poznamenať, že nás šéfkuchárka nenaučila tieto koláče iba variť, ale o každom z nich nám povedala aj nejakú tu históriu či špecifikáciu, čo sa mi veľmi páčilo. Tieto CupCake-y boli pre mňa asi najťažším krokom, nakoľko sme ich už viackrát skúšali, no krém sa nám nikdy nepodaril a padol nám. Šéfkuchárka nám to samozrejme vysvetlila a aj nám poradila, čomu sa máme vyvarovať, ak chceme, aby naše koláče vyzerali vždy dokonale. Ich pečenie bolo asi najkratšie a zdobenie samozrejme najkrajšie. Na kurze sme sa naučili 3 druhy zdobenia, ktoré sú naozaj ľahké a aj tak nádherné. Osobne som s týmito CupCake-ami najspokojnejšia, nakoľko som sa na nich najviac naučila a predovšetkým zbožňujem zdobenie, ktoré som sa konečne mala možnosť naučiť.

Pocit po kurze
Žiaľ, tento bol nebol veľmi dobre dotiahnutý, a tak nám zo začiatku nemali dať do čoho naše koláče a CupCakey. Napokon sa však niekoľko krabíc našlo, vďaka čomu sme si mohli naše výtvory zobrať aj domov a pochváliť sa rodine. Pre istotu si však prineste nejaký ten box na potraviny, keby na to opäť zabudli.  Nakoľko bola električková zastávka iba zopár krokov, nemali sme problém koláče odniesť.

Celkové hodnotenie
Veľkou výhodou kurzu bolo to, že sa hneď vedľa konal ďalší kuchársky kurz, tentokrát však išlo o Španielsku kuchyňu s ktorou sme si dávali ochutnať naše výtvory. Mali sme tak možnosť ochutnať naše, ale aj ich jedlá. Tým, že sme robili v skupinách sme stihli oveľa viac a predovšetkým sme si tam vytvorili rodinnú atmosféru”. Žiaden stres, iba radosť z pečenia. Tipy a triky, ktoré nás na kurze naučili sú naozaj prospešné a určite ich v budúcnosti využijem. A čo sa týka drobného problému s krabicami, nič nie je dokonalé. Podstatné je, že sa to napokon vyriešilo, a tak sme si na zákuskoch mohli pochutnať aj doma.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára